Pelgrimstocht

De Almeerders Jacqueline en Leo Bouter lopen 2010 kilometer van Stonehenge naar Santiago voor het Rode Kruis in 2010

 

Op 21 december 2023 zijn Jacqueline en Leo Bouter vertrokken voor hun pelgrimstocht, de Camino. Van Stonehenge in Engeland naar Santiago de Compostela in Spanje.

 

Het wordt een gesponsorde tocht want ze lopen voor het Rode Kruis afdeling Almere,met als doel de verzorgende vakantiereizen die de afdeling almere van het Rode Kruis ieder jaar organiseert.

Vanaf 1 eurocent per kilometer  kan iedereen sponsor worden.

 

Ruim 30 jaar geleden las Leo Bouter het boek “Een late pelgrim op de melkweg” van Hans Annink waarin deze zijn voettocht naar Santiago de Compostela beschrijft. Toen Jacqueline in 2007 een longembolie opliep en voor herstel veel wilde lopen, besloten zij een en ander te combineren en te gaan trainen voor een pelgrimsreis naar Santiago de Compostela. De weg naar Santiago heeft een Keltische oorsprong en ze wilden daarom een startpunt in Engeland: Stonehenge . Gezien hun behoefte aan een relaxed loopschema en een aankomstdatum van 25 juli 2010, naamdag van Jacobus, kwamen ze al rekenend uit op een vertrekdatum die ruim 200 dagen eerder zou moeten liggen en dan is 21 december 2023 als kortste dag van het jaar een perfecte datum.

Ze lopen dan 2010 kilometer in 200 dagen; van donker naar licht en van heidens naar christelijk in een ontwakende natuur in 2010. Toen George Luiken, van Van Lanschot Bankiers, voorstelde de reis te laten sponsoren voor een goed doel kwamen ze door een combinatie van hun beroepen (Jacqueline is anesthesiemedewerker in het Flevo-ziekenhuis en Leo is senior-purser bij KLM) uit op een sponsoring van de verzorgende vakantiereizen van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Almere.

Jacqueline en Leo zijn op zoek naar mensen en bedrijven die hen willen sponsoren. Dat kan al vanaf 1 euro cent per kilometer.

Kijk op www.jacquelineenleo.nl voor meer informatie en op www.leoenjacq.waarbenjij.nu kunt u precies zien waar ze zijn en wat ze mee maken.