Scoot mobielcursus

Het Rode Kruis Almere geeft al drie jaar les om uw rijvaardigheid op de scootmobiel te verhogen en om uw rij-angst weg te nemen.

Wij kwamen tot de ontdekking dat veel mensen in het bezit zijn van een scootmobiel, maar hier niet op durven te rijden, en dat de scootmobiel geparkeerd staat in de schuur in plaats van voor de deur.Vrijwilligers van het Rode Kruis begeleiden het project en oefenen elke dinsdag met deelnemers net zo lang tot men zich zeker voelt op een scootmobiel en zich op de openbare weg durft te begeven.

De deelnemers en hun scootmobiel worden thuis opgehaald door een bus van het Rode Kruis en de chauffeurs zorgen ervoor dat u ook weer veilig thuiskomt. Wij oefenen bij slecht weer in het buurtcentrum het "Filmcentrum" aan het Walt Disneyplantsoen, waar het Rode kruis een grote zaal ter beschikking heeft. Bij mooi weer gaan wij gewoon de straat op en gaan rustig aan wat oefeningen doen, zoals stoep op stoep af, straten oversteken etc.

Eens in de 6 weken komt een wijkagent ons bezoeken om wat verkeersregels uit te leggen. Dit alles onder genot van een kopje thee of koffie. Wij vinden het erg belangrijk als u de scootmobiel weer kunt gaan gebruiken want het verhoogt uw zelfstandigheid en vrijheid .

Deelnemers van vorige jaren vertelden ons dat zij na de cursus gewoon de deur uit durfden te gaan voor een boodschapje of bezoekje, maar daarnaast hebben zij de cursus als zeer gezellig ervaren en er zijn zelfs vriendschappen uit ontstaan!!

Dit jaar start de cursus op 8 maart en iedere dinsdag gaat er geoefend worden van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 5,- per keer. Heeft u belangstelling en wilt u eens komen kijken of wilt u deelnemen aan de cursus van het Rode kruis Almere dan kunt u zich telefonisch opgeven via 036- 5346096