Vakantie reizen

 

Ook voor de inwoners van Almere, die niet zonder zorg op vakantie kunnen, bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van de accommodaties van het Nederlandse Rode Kruis.

Heeft u bv. een lichamelijke- of sociale beperking of bent u chronisch ziek dan bent u welkom (met eventuele partner/mantelzorger) op de volgende accommodatie:

 

Henry Dunant (boot)

 

 

 

De accommodatie is rolstoelvriendelijk en er zijn vrijwilligers en verpleegkundigen aanwezig om er voor te zorgen, dat u de professionele  zorg en hulp krijgt, die nodig is. U verblijft op een tweepersoonskamer met hoog/laag bedden en een aangepaste badkamer.
Natuurlijk zijn de maaltijden, koffie en thee inclusief!
Tijdens uw verblijf (van maandagmiddag tot zaterdagochtend) worden er allerlei activiteiten en excursies georganiseerd. Of u laat zich verwennen bij de kapper!

Afdeling Almere krijgt per jaar een aantal weken toegewezen, dus helaas is het niet mogelijk om een bepaalde week aan te vragen. Maar natuurlijk proberen wij rekening te houden met uw wensen. Daarnaast is er een beperkt aantal weken (op aanvraag) beschikbaar voor  gasten met  bv. een Indische- of Molukse achtergrond, hoge zorgzwaarte, mantelzorgers met verzorgende, oud-vrijwilligers, jongeren en meervoudig gehandicapten.
Het Rode Kruis probeert  de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat het voor een ieder mogelijk is om  te kunnen genieten van een verblijf in één van de accommodaties.

Wanneer u belangstelling heeft of meer informatie wenst, neem dan contact op met ons kantoor Rode Kruis Almere telnr. 036-5346096, dinsdag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00u. en 13.00u. Of stuur een email naar [email protected]
Eén van onze vrijwilligers neemt dan contact met u op.