Sociale activiteiten

Bijzondere vakanties

Indien u niet meer zonder zorg op vakantie kunt dan komt u in aanmerking voor een vakantie op ons schip de Henry Dunant. U kunt zich hiervoor opgeven bij: Mirjam Joosten, de coördinator bijzondere vakanties. Nadat u zich heeft opgegeven vindt er een intakegesprek plaats.

 

Busreizen

Jaarlijks worden er ook een aantal dagreizen per bus georganiseerd. U kunt zich hiervooru opgeven bij Mevr. Gerry Beuker. Lees hier meer.


Tel: 036-5346096 of via E-mail: [email protected] 

 

Telefooncirkel

Er zijn momenteel 8 telefooncirkels actief. Aan het begin en het eind van een cirkel staat een begeleidster. Die begint rond half negen te bellen. Het is de bedoeling dat de cirkel om 9.00 uur rond is. Mocht iemand niet opnemen dan wordt er actie ondernomen richting de contactpersonen die men heeft opgegeven en waar zich een sleutel bevindt. Dit kunnen buren en/of familieleden zijn. De telefooncirkel is een prima aanvulling op de alarmknop. Wilt u als vrijwilligster een groep begeleiden of u wilt zelf deelnemen aan de cirkel en gebeld worden kunt u zich opgeven bij Piet Schoonheim op [email protected] of bel T 036 534 6096. Lees hier en hier meer over de telefooncirkels.

 

Creagroepen

De crea groepen zijn actief op de volgende de dagen: op maandagmiddag en dinsdagochtend worden er kaarten gemaakt. Donderdagochtend wordt er gehandwerkt. De creagroepen vinden plaats in het kantoor van het Rode Kruis Almere. Indien u wilt deelnemen aan deze groepen kunt u kontact opnemen met het algemene nummer van het Rode Kruis: 036-5346096. Zij helpen u verder.

 

Activiteiten in het Flevoziekenhuis

Wat in de creagroepen wordt gemaakt, wordt verkocht door onze vrijwilligers in de verkoopstand van het Flevoziekenhuis. Elke dinsdag is de kubus opengeklapt en vind de verkoop plaats. De verkoopkubus fungeert als display voor kunstuitingen als er geen verkoop is.

 

Bloedbank

Rode Kruis vrijwilligers zijn gastpersoon bij de bloedbank. Men ontvangt de personen die bloed komen afstaan en geeft hen wat te drinken. Na afloop wordt ook gegeten en gedronken. Er wordt in twee diensten gewerkt, ’s middags en ’s avonds. Heeft u belangstelling om hieraan mee te doen dan kunt u contact opnemen met de coördinator  Loes van Rijn