Welkom bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Almere

 

Wat doet het Rode Kruis in Almere?

 

Iedereen kent het Rode Kruis wel van hulpverlening bij internationale rampen, conflicten, oorlogen en andere calamiteiten, maar niet iedereen is bekend met de lokale sociale hulpverlening die het Rode Kruis biedt in Almere.
Op deze website kunt u meer lezen wat Rode Kruis Almere doet en wat ú kunt doen!

 

Nieuws

Regelmatig publiceert het Rode Kruis Almere persberichten en andere uitingen richting de media. Klik hier voor het meest recente nieuwsbericht.

 

Coronavirus 2020

Eind 2019 is de Corona-epidemie in Wuhan in China uitgebroken. Er zijn nu tienduizenden personen besmet geraakt en de ziekte is nu ook naar Afrika en Europa gekomen. Het Rode Kruis speelt een rol bij de bestrijding van de ziekte in China. Lees meer over de Corona-epidemie op de website van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

 

Aanslag Utrecht 18 maart 2019 

Hulpverleners van het Rode Kruis zijn actief in het Calamiteitenhospitaal in Utrecht. Lees meer..

 

Bestuur

Het bestuur van het Rode Kruis Almere bestaat uit vier personen.  Lees meer..

 

Vacatures

Het Rode Kruis Almere heeft geen betaalde krachten en is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bekijk ook het vacature-overzicht of er nog meer vacatures zijn. Hieronder treft u enkele actuele vacatures aan.

 

- Medewerker Secretariaat. Help mee met de administratie en verbind de mensen van het Rode Kruis Almere met elkaar.

- OOM vrijwilliger Ondersteuning Ongedocumenteerde Migranten. Help ongedocumenteerde migranten toegang to medische zorg te krijgen.

- OOM Coördinator Ondersteuning Ongedocumenteerde Migranten. Coördineer hulp aan  ongedocumenteerde migranten.

- Medewerker Fondsenwerving. Help het Rode Kruis Almere mensen te helpen. 

- Assistent Coördinator Collecte. Maak een succes van de Rode Kruis collecteweek in Almere!

- Communicatie-medewerker. PR & Communicatie voor het Rode Kruis Almere.

Wijkcoördinator Collecte. Op de keukentafel geld tellen voor het goede doel. 

 

Privacyverklaring

Het Rode Kruis Almere neemt uw privacy serieus. Zie de link naar onze privacyverklaring voor meer informatie. 

 

Sociale activiteiten

Onze sociale activiteiten bevatten bijzondere vakanties en busreizen voor personen die niet zonder zorg op vakantie kunnen, de telefooncirkels, de creagroepen met de verkoop van de materialen in het Flevo ziekenhuis, het verzorgen van bloemen en fruit in datzelfde Flevoziekenhuis en het gastpersoonschap op de bloedbank. Lees verder voor meer informatie over deelname aan een van onze activiteiten of het vrijwilligerschap.

 

Internationale activiteiten

Hieronder vallen alle activiteiten die te maken hebben met internationale samenwerking en voorlichting. Ook valt onder deze activiteit Tracing (het opsporen van verwanten in oorlogsgebieden) Bekijk de activiteiten.

 

 

Steun het Rode Kruis, Sms RKAL2 naar 4333

EHBO op evenementen

Bij festivals, feesten, concerten en sportwedstrijden zit een ongeluk in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste zeer gewenst. Het Rode Kruis Almere is gespecialiseerd in het leveren van Eerste Hulp bij evenementen. EHBO op uw evenement nodig? Klik hier voor het online formulier en we nemen contact met u op. Lees meer over onze cursussen op onze opleidingenpagina.

Collecteweek

De Rode Kruis collecteweek is van
16 tot en met 22 juni 2019. Wij zijn nog op zoek naar een assistent collectecoördinator om te helpen met de organisatie.