EHBO Opleidingen

 

Overzicht EHBO cursussen Rode Kruis Almere

 

De onderstaande Rode Kruis EHBO opleidingen zijn beschikbaar binnen de afdeling Almere. Wilt u EHBO bij evenementen verlenen en vrijwilliger worden bij het Rode Kruis, dan zijn dit de cursussen die u nodig heeft. Vrijwilligers van het Rode Kruis krijgen deze cursus aangeboden in ruil voor ten minste 12 inzetten als hulpverlener bij evenementen per jaar:

 

  1. Cursus reanimatie en AED, prijs: €75. De duur is 4 uur.
  2. Cursus uitgebreide EHBO, prijs: €260. De duur is 24 uur in 12 lessen van 2 uur.

 

Vrijwilligers van het Rode Kruis krijgen deze cursus gratis aangeboden in ruil voor minimaal 12 inzetten als hulpverlener bij evenementen per jaar. Bij alle cursussen zit het lesmateriaal en koffie en thee inbegrepen. En bij goed gevolg wordt de cursus afgesloten met een Rode Kruis certificaat dat twee jaar geldig is. Dit certificaat wordt in geheel Europa erkend.

 

Reanimatie, AED en kinderreanimatie

 

Lees de bijlage aanvullende informatie EHBO Opleidingen.

 

Cursussen op maat aan aan groepen

 

Bent u op zoek naar een EHBO-cursus voor uw vereniging, bedrijf of voor een willekeurige groep groter dan 10 personen, stuur dan een mail naar: [email protected] Samen kunnen we dan kijken naar een cursus op maat.

 

Registratie van uw certificaten

Het Nederlandse Rode Kruis registreert de geldigheid van de certificaten in een database en men wordt geattendeerd als de certificaten verlopen. Zo ook de verdiepingsaantekeningen. De onderwijsmethode OTIC wordt gebruikt tijdens de lessen.

 

Onderwijsmethode OTIC

 

O

De docent speelt de hulpverlener in een Ongevalssituatie

T

Daarna wordt het Theoretisch kader geschetst

I

De deelvaardigheden worden Ingeoefend

C

De vaardigheden worden ingeoefend en getoetst naar totale Competentie. Er wordt geoefend in de praktijksituatie. Veelal met behulp van lotussen.

 

Het onderwijs wordt op maat gegeven. De lessen zijn zo opgezet dat de cursisten lessen kunnen volgen waarvoor men nog niet competent is. Er vindt een evaluatie plaats aan het begin van de cursus waarna een persoonlijk advies wordt gegeven. Voor alle cursussen zijn beoordelings- en testformulieren aanwezig waarop de docenten kunnen aangeven waar men competent in is.

 

Geef u op voor de cursussen


Indien u  geïnteresseerd bent kunt u zich op geven via de mail: [email protected], via de website: shop.rodekruis.nl of op het nummer: 036-5346096 (alleen ’s ochtends op werkdagen bereikbaar)

 


Inschrijvingsvoorwaarden EHBO cursussen

 

Lees de inschrijvingsvoorwaarden op : http://shop.rodekruis.nl/inschrijvingsvoorwaarden