Reanimatiecursus Rode Kruis Almere

Kun jij levens redden? Kom naar de reanimatiecursus

ALMERE - Maar liefst 74 procent van de Nederlanders weet niet wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Bovendien weet bijna 60 procent niet waar de dichtstbijzijnde defibrillator (AED) hangt. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Wie wél wil weten wat je moet doen, kan zich opgeven voor de reanimatiecursus op zaterdag 27 juni 2015 in Almere Buiten.

 

Sinds mei dit jaar is HartslagNu van start gegaan in Almere. HartslagNu smst burgerhulpverleners, zoals de EHBO'ers van het Rode Kruis, wanneer iemand reanimatie nodig heeft. Op deze manier kunnen burgers al met reanimatie beginnen in afwachting van de komst van de ambulance. "De overlevingskans neemt hierdoor toe, omdat bij een hartstilstand elke seconde telt", zegt Jos van der Lelie, Eerste Hulpverlener van het Rode Kruis Almere: "De burgerhulpverleners worden op hun mobiele telefoon gealarmeerd door de meldkamer van de ambulancedienst en kunnen zo snel ter plaatse zijn." 

 

Reanimatiecursus 

Om meer mensen met een hartstilstand te kunnen redden, wil het Rode Kruis Almere graag dat meer mensen zich aansluiten bij HartslagNu. Daarom worden er extra reanimatiecursussen georganiseerd. Deelnemers aan de cursus leren de techniek van het reanimeren en het bedienen van de AED. Dit apparaat meet zelf dat de hartactiviteit en pas als het nodig is, dient de AED een elektrische schok toe. 

 

Interesse? 

De reanimatiecursus wordt zaterdag 27 juni 2015 twee keer gegeven, van 8:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur. De cursussen vinden plaats bij Opleidingscentrum Paru, Damsluisweg 95, Almere Buiten (De Vaart). De cursus kost 40 euro maar wie zich meteen aanmeldt bij HartslagNu krijgt 10 euro korting. Geef je op via [email protected] of bel het Rode Kruis-secretariaat via 036-5346096. Geef aan of uw voorkeur uitgaat naar de cursus in de ochtend of in de middag. Ook kunt u zich via dit mailadres opgegeven voor de volledige EHBO-opleiding van het Rode Kruis. Deze opleiding begint weer na de zomervakantie.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 22 juni 2015