Afdeling Almere zoekt assistent-coördinator Collecte

 

                                                                                                                

 

 

 

Afdeling Almere zoekt assistent-coördinator Collecte


Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid dát is waar het Nederlandse Rode Kruis voor staat. Het Rode Kruis verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het Rode Kruis een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld. We werken vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid; onpartijdigheid; neutraliteit; onafhankelijkheid; vrijwilligheid; eenheid; algemeenheid.  

De afdeling Almere is één van de grotere afdelingen van het Rode Kruis in Nederland.  In Almere zijn rond 200 vrijwilligers actief voor de afdeling. Samen helpen wij vele Almeerders met onze projecten. Voor alle activiteiten zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

 

In juni mag het Rode Kruis collecteren. De afdeling Almere collecteert ook. Met de opbrengst halen we onder meer ouderen in Almere uit hun isolement en sturen we gezinnen met een ziek kind een keer samen op een welverdiende vakantie.

 

De afdeling is per direct op zoek naar een

 

Assistent-coördinator collecte  m/v

 

De assistent collectecoördinator ondersteunt de collectecoördinator met de organisatie van de collecte voor het Rode Kruis in Almere. De taken van een assistent collectecoördinator zijn onder andere: 

 

- Bellen/informeren van potentiële nieuwe collectanten en wijkcoördinatoren, aangemeld door o.a. het wervingsbureau

- Mede organiseren van informatiebijeenkomsten

- Informeren naar beschikbaarheid van collectanten die als “tijdelijk niet beschikbaar” zijn aangemerkt in de digitale  gegevensdatabank Collecteweb

- Invoeren van NAW-gegevens in Collecteweb

- Bijwerken houden van gegevens in Collecteweb

- Ondersteunen van de collectecoördinator bij:

- De wijkcoördinatoren voorzien van de benodigde materialen voor de collecte, zoals collectebussen, identiteitskaarten,

- Promotionele activiteiten m.b.t. de collecte(week)

- Assisteren bij het logistieke proces

 

Voor de functie is het nodig dat de kandidaat communicatief vaardig is (zowel mondeling als schriftelijk) en goed bekend met Word en Excel. Nauwkeurigheid in het verwerken van administratieve gegevens is een vereiste.

 

Tijdsinvestering

De tijdsbesteding wordt geschat op gem. 1-4 uur per week (incidenteel ’s avonds), vanaf januari 2018 tot en met juni, plus een extra tijdsinvestering gedurende de collecteweek zelf.

 

Wat kunnen wij je bieden

De voldoening dat je iets kunt betekenen voor de maatschappij is voor veel vrijwilligers een belangrijke drijfveer. Het inzetten van je talent, het verruimen van je kennis en ervaring, jezelf verder ontplooien en het vergroten van je netwerk is net zo belangrijk. Tevens heeft het Rode Kruis een goede regeling voor onkostenvergoeding.

 

 

Meer informatie en solliciteren

 

Wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar [email protected]. Algemene informatie over het Nederlandse Rode Kruis vindt u op: www.rodekruis.nl.  Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij, Robbert Zijlstra, tel. 06-24 82 71 41.