Rode Kruis Almere doneert aan DeKinderkliniek

PERSBERICHT - 25 september 2015 

Rode Kruis Almere doneert aan DeKinderkliniek  

ALMERE - Hij wilde geen cadeau maar liever dat een gezin met een chronisch ziek kind een mooie vakantie beleeft. Dat liet Jos Röselaers weten toen hij na acht jaar aankondigde te stoppen als voorzitter van het Rode Kruis afdeling Almere. Daarom overhandigde hij deze week een cheque van 1500 euro aan kinderarts Tim Vreede van DeKinderkliniek Almere.  

 

Gezinnen met een chronisch ziek kind kunnen vaak niet met vakantie. DeKinderkliniek en Stichting Sailing Kids verzorgen vakanties voor chronische zieke kinderen uit Almere en hun hele gezin. "We zijn heel blij met deze donatie", zegt Tim Vreede. "De zorg voor een chronisch ziek kind is vaak heel ingrijpend voor het hele gezin. Iets leuks doen met het hele gezin is meestal onmogelijk. Bij het Sailing Kids-project gaat het hele gezin op een welverdiende vakantie." 

 

Met dank aan alle Almeerders 

De gift aan DeKinderkliniek Almere wordt betaald uit de opbrengst van het collecte in Almere eerder dit jaar. "Heel Almere helpt zo mee", aldus een trotse Jos Röselaers die actief blijft voor het Rode Kruis Almere, maar niet meer als voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Nicole Bosman. Zij was al secretaris van het bestuur van het Rode Kruis Almere.