PB Collecteresultaat 2016

Almeerders geven guller aan het Rode Kruis 

 

Het Rode Kruis Almere heeft dit jaar 10 procent méér opgehaald tijdens de collecteweek van 19 juni tot en met 25 juni. In totaal haalden 125 collectanten € 9.842,04 in Almere op. "Dat is 10 procent meer dan in 2015", zegt Nicole Bosman, voorzitter van het Rode Kruis Almere. "Almeerders zijn dit jaar weer guller geweest en daarvoor zijn we heel dankbaar."  

 

De opbrengst van de collecte blijft in Almere. "Wij organiseren een paar keer per jaar busreizen voor seniore Almeerders. Het is ontzettend belangrijk dat deze groep een uitje krijgt en uit het isolement komt", zegt Bosman.  Daarnaast helpen de vrijwilligers van het Rode Kruis ouderen zelfredzamer te worden. Bosman: "Zo kunnen zij langer veilig thuis blijven wonen, en weten zij op wie zij in hun omgeving een beroep kunnen doen in geval van nood." Dit wordt onder meer gedaan met telefooncirkels. 

 

EHBO 

De opbrengst van de collecte gaat ook naar het werk van de EHBO'ers van het Rode Kruis die altijd klaar staan om anderen te helpen. Deze EHBO'ers staan vaak op kleine en grote evenementen. Bosman: "En het kan niet vaak genoeg gezegd worden: het Rode Kruis Almere bestaat louter uit vrijwilligers en er zijn geen beroepskrachten in dienst!" 

 

Reanimatiekampioenschappen 

Ook collecteerden studenten van studentenvereniging S.V.E.I.A ['endzjin] in City Mall Almere. Zij haalden ruim 600 euro op. Als tegenprestatie voor de inzet van de studenten gaat het Rode Kruis Almere binnenkort reanimeerkampioenschappen organiseren op de sociëteit van ['endzjin]. 

 

Collectant gemist?  

Had u ook graag willen bijdragen maar heeft u de collectant gemist? Maak dan een bedrag over op IBAN: NL05 RABO 01 52 72 08 39 t.n.v. het Rode Kruis Almere. Of wilt u zelf een keertje collecteren voor het Rode Kruis Almere? Leer uw buren nog beter kennen! Deze ervaring wilt u niet missen, dus meld u aan op secretariaatalmere@rodekruis.nl.