Nieuwsflits september

Beste allemaal,

 

- Bijgaand een, voor velen, eerste kennismaking met ons nieuwe bestuur inclusief foto zodat iedereen meteen een beeld bij de naam heeft. 

 

- Deborah Huigen is op 28 juli bevallen van een dochter. Ze heet Sophie, 48 cm en 3.480 gram.

 

- Naar aanleiding van de publicatie van het VK omtrent een tekort aan EHV vrijwilligers als voorloper van een officiële wervingscampagne die in oktober gaat starten, zijn er voor afdeling Almere al 9 aanmeldingen binnengekomen. 

 

- 18 september begint weer een beginnerscursus "uitgebreide EHBO". De cursus zit helemaal vol, dus 12 nieuwe kandidaat vrijwilligers op komst. Met de eerste mensen zijn de intake gesprekken al geweest, volgende week staan er nog 8 gesprekken gepland. 

 

- Ook beginnen de herhaallessen weer op 18 september. Heb je je nog niet opgeven, doe het snel. 18 september zit bijna vol, maar een week later is er nog een mogelijkheid.  

 

- Het collecteteam - bestaande uit Han Smit, Karin Donker en Robbert Zijlstra - kan melden dat de opbrengst dit jaar € 3.750,-- bedraagt. Een mooi bedrag dat door enthousiaste inzet van 8 wijkcoördinatoren en 40 collectanten is ingezameld. Het doel van de collecte dit jaar was tien inwoners van Almere met een beperking op vakantie te laten gaan. Zij gaan aan het einde van het jaar naar Hotel IJsselvliedt. Voorzitter van het Rode Kruis Han Thomassen zegt: "het hotel is door het Rode Kruis aangepast voor mensen met lichamelijke beperkingen en het vriendelijke personeel biedt de gasten warmte in de koude dagen van Kerst". Almere is veel te groot voor 8 wijkcoördinatoren. Indien u in uw omgeving mensen kent die misschien bereid zijn om de collecte te organiseren als wijkcoördinator of als assistent-collectecoördinator, nodig hen dan uit om zich bij het secretariaat aan te melden via secretariaatalmere@rodekruis.nl of 036-534 6096

 

- Er zijn aanvragen binnengekomen voor gastlessen op scholen. Binnenkort vinden er al twee plaats, 1 op het ROC Flevoland, zorg en welzijn en 1 op het Windesheim.

 

- Paul  van Leeuwen  is samen met Stephy Tse (vrijwilliger Zeewolde) gestart met het opzetten van een jongerenteam in het District Flevoland. Als team willen ze na de zomer iets voor Serious Request bedenken om geld in te zamelen. Daarna hopen ze ieder half jaar een voor jongeren relevant onderwerp te bedenken om daar aan te ontwerpen/ontwikkelen/organiseren/etc.

 

Ben je tussen de 18 en 31 jaar oud en wil je deelnemen aan het jongerenteam, meld je aan bij Paul. 

 

- Veiligheidsmuseum PIT wil in de herfstperiode het Rode Kruis en geneeskundige hulpverlening centraal zetten. Eerder deden ze dit op succesvolle wijze met de onderwerpen brandweer en politie. Nu willen ze zich met veel ambitie en enthousiasme storten op het uitlichten van het Rode Kruis. Dit gaan ze o.a. doen door een mini-expositie van het Rode Kruis te maken, Rode Kruis filmpjes te vertonen en Rode Kruis artikelen in de winkel te verkopen. Ook willen ze in de herfstvakantie een aantal publiciteitsactiviteiten en/of demonstraties organiseren samen met het Rode Kruis. We zijn hiervoor op zoek naar mensen die het leuk vinden om het Rode Kruis naar buiten te brengen, uitleg en informatie te geven en de stand willen bemensen die PIT ons beschikbaar stelt. Lijkt het je wat, geef je dan op bij het secretariaat. De gesprekken zijn nog gaan, we hopen snel meer informatie te hebben over bijv. de datum, etc.