Nieuwsflits mei

Nieuwsflits mei

 

- Zaterdag 23 september!!! Hou deze datum vrij .... 

- Na de inzet van onze hulpverleners bij de WTC Trappenloop heeft Arnout Aben het volgende op Facebook geschreven: "Complimenten aan de dames en heren van het Rode Kruis die zich de hulpverlening aan brandweermannen in volle uitrusting eigen hebben gemaakt. Vraagt toch specifieke kennis."

- De collecteweek zit er weer aan te komen, dit jaar van 18-24 juni. Wij zijn op zoek naar collectanten in de volgende wijken:

 

Kruidenwijk, Staatsliedenwijk, Noorderplassen (met postcode 1319), Muziekwijk, Stedenwijk, Verzetswijk, De Velden, Molenbuurt, Landgoederenbuurt, Bouwmeesterbuurt en Literatuurwijk.

Kan je je een uurtje vrijmaken (meer mag natuurlijk ook, maar ook met een kleine inzet zijn wij al geholpen) en woon of werk je in een van deze wijken, wil je dit dan kenbaar maken bij Karin Donker (mede-organisator collecteweek), karindonker@upcmail.nl. Zij zorgt dan dat je gegevens bij de juiste wijkcoördinator terecht komen.

Ken je iemand die in een van deze wijken woont, wil je hem/haar dan vragen om ook te helpen met collecteren? Je mag collecteren als je 16 jaar of ouder bent. Onze oudste collectant is 80+! 

- Maandag 8 mei j.l. heeft Omroep Flevoland radio aandacht besteed aan 150 jaar Rode Kruis en heeft een gesprek gehad met Robbert Zijlstra. Het fragment beluisteren kan via Omroep Flevoland  http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/146940/almere-tekort-vrijwilligers-rode-kruis-almere

 

-Tijdens de  rechtstreekse uitzending maandagmiddag 8 mei van de viering van het 150-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander, Prinses Margriet, Prins Pieter Christiaan en vele anderen, kwam ook onze vrijwilliger Telaye Balcha prominent in beeld als vertegenwoordiger van project OOM (Ondersteuning Ongedocumenteerde Migranten). Bekijk de uitzending terug via de NPO  https://www.npo.nl/nos-150-jaar-rode-kruis/08-05-2017/POW_03494829

- Zaterdag 6 mei waren we aanwezig bij de Meet & Greet van Politie Almere Buiten. Een ruwe schatting van het aantal bezoekers komt al gauw op zo'n 5.000. Een groot succes dus. De bouwplaten van onze PAM, kleurplaten en allerlei informatiefolders waren in een mum van tijd op. Het publiek kreeg informatie over reanimeren en men kon oefenen op de reanimatiepop. Hier kwamen zoveel mensen op af dat onze hulpverleners letterlijk de blaren op hun handen hadden. Er was een brancardrace waarbij men een certificaat kon behalen en er was een grabbelmand waar de kinderen een presentje uit mochten kiezen. Ook was er een foto actie met Harry. Er hebben zich 7 mensen aangemeld voor een reanimatiecursus.  

- Morgen, zaterdag 13 mei, is de Landelijke Veiligheidsdag in het centrum van Almere Stad. Ook hier zal het Rode Kruis ruim vertegenwoordigd zijn. Een grote ploeg van afdeling Almere loopt er als hulpverleners, daarnaast is er weer een promotietent waar een deel van onze hulpverleners allerlei activiteiten laten zien. Natuurlijk weer reanimatie oefeningen, spoedcursus verbinden, etc. Vanuit het District is ook bevolkingszorg aanwezig. Extra attractie tijdens de Veiligheidsdag is het grote rode kruis dat speciaal voor het 150-jarig jubileum is ontwikkeld en waar men filmpjes kan zien van de geschiedenis van het Rode Kruis.

- Een groot deel van onze hulpverleners hebben de opleiding EHV-1 (Eerste Hulpverlening bij grote evenementen) met succes voltooid en hun diploma behaald. Van harte gefeliciteerd. Medio september zal de laatste groep hiervoor uitgenodigd worden.    

- In het kader van het project "EHBO in de Wijk" zijn nog mensen nodig die het leuk vinden om hun EHBO kennis over te dragen aan buurtbewoners. Ben jij zo iemand of ken jij zo iemand  neem dan contact op met Yvonne Siliakus. Er is mogelijkheid tot het volgen van een EHBO cursus. 

- Sander Koning en Ronald de Best, 2 hulpverleners, zijn op 6 mei met de jubileumtrein mee geweest naar Den Haag en hebben daar samen met heel veel andere collega's een groot menselijk rood kruis gevormd.

- Naast de Facebook pagina "De Avonturen van Harry" heeft afdeling Almere ook een eigen Facebookpagina en een eigen Twitter account (@RodeKruisAlmere) 

- Hebben jullie zelf zaken waarvan je denkt dat je collega Rode Kruisers het leuk of interessant vinden, laat het weten en we plaatsen het in de volgende nieuwsflits. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Astrid Harting

Medewerker Secretariaat

Wagenmakerbaan 47

1315 BC Almere

T: 036 - 534 60 96 (dinsdag t/m vrijdag 09:00-13:00 uur)

E: secretariaatalmere@rodekruis.nl

W: www.rodekruisalmere.nl