Afdeling Almere zoekt een notulist

                                                                                                                                                            

 

Beschrijving: C:\Users\Annette\Pictures\rode kruis.jpg

Afdeling Almere zoekt een notulist

‚Äč

Het verminderen van de gevolgen van noodsituaties, het versterken van maatschappelijke zelfredzaamheid en het vergroten van respect en hulpbereidheid; dát is waar het Nederlandse Rode Kruis (NRK) voor staat. Het NRK verleent in Nederland samen met meer dan dertigduizend vrijwilligers Noodhulp, Evenementenhulp en Eerste Hulp(onderwijs). Ook internationaal levert het NRK een actieve bijdrage na rampen en conflicten. Dit doen wij in de vorm van het sturen van specialisten, goederen of geld.

De afdeling Almere is één van de grotere afdelingen van het Rode Kruis in Nederland. De doelstelling van het Rode Kruis is de  gevolgen van noodsituaties verminderen.  In Almere zijn rond 200 vrijwilligers actief voor de afdeling. Samen helpen wij vele Almeerders met onze projecten. Voor alle activiteiten zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

 

De afdeling is op zoek naar een

Notulist   m/v

 

De functie
Het is van belang dat belangrijke besluiten die genomen worden tijdens een vergadering van het bestuur van het Rode Kruis goed worden genoteerd, zodat iedereen weet wat er te doen staat, op een lijn zit en dat de acties ook worden uitgevoerd. Op deze manier kan er gestructureerd en efficiënt gewerkt worden. Als notulist(e) is je bijdrage aan het Rode Kruis dus zeer van belang, omdat duidelijke beslissingen zorgen voor een goede aansturing van vrijwilligers en dit verhoogt uiteindelijk de kwaliteit van hulpverlening. Als notulist bereidt je de documenten voor, voor bestuursvergaderingen, je bent aanwezig tijdens bestuursvergaderingen en maakt het verslag.

Wat verwachten wij van de notulist(e)
Als vrijwilliger onderschrijf je de grondbeginselen, strategie en toekomstvisie van het Rode Kruis en draag je deze actief uit. Ervaring in een vrijwilligersorganisatie is een pre. Daarnaast is affiniteit met vrijwilligers belangrijk. Je hebt administratieve ervaring en bent gewend om verslagen te maken. Je kan uit vergaderingen hoofdlijnen en besluiten destilleren en verwerken in verslag. Je kunt goed luisteren en durft vragen te stellen als je iets niet begrijpt. Je bent accuraat en gestructureerd. Belangrijke talenten die je als notulist hebt en verder kunt ontwikkelen zijn luisteren, schriftelijk communiceren en administratieve vaardigheden.

Inzet
Het betreft een onbetaalde functie waarbij je rekening moet houden met een verwachte tijdsinvestering van ca. 6 uur per maand.

Wat kunnen wij je bieden
De voldoening dat je iets kunt betekenen voor de maatschappij is voor veel vrijwilligers een belangrijke drijfveer. Het inzetten van je talent, het verruimen van je kennis en ervaring, jezelf verder ontplooien en het vergroten van je netwerk is net zo belangrijk. Tevens heeft het Rode Kruis een goede regeling voor onkostenvergoeding.

Meer informatie en solliciteren
Wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar
 info@redcrossalmere.nl. Algemene informatie over het Nederlandse Rode Kruis vindt u op: www.rodekruis.nl. Voor inhoudelijke informatie kunt u bellen met mevrouw N. Bosman, secretaris van het bestuur (036 – 5346096).